Wat als ik ga trouwen?

Let op: Hieronder leggen we (een onderdeel van) de pensioenregeling in algemene zin zo goed mogelijk uit. Om het duidelijk te houden gaan we hier niet in op details en afwijkende situaties. De precieze regels over wanneer, waar en voor wie recht ontstaat op pensioen vindt u terug in het pensioenreglement. Alleen daaraan kunt u rechten ontlenen.

Als u gaat trouwen heeft dat gevolgen voor uw pensioen. Uw partner kan ingeval van uw overlijden recht krijgen op partnerpensioen. Dit geldt ook als u niet bent getrouwd, maar een geregistreerd partnerschap heeft. En mocht u in de toekomst gaan scheiden, dan krijgt uw (dan:) ex-partner recht op een deel van uw pensioenen.

Wat is een geregistreerd partnerschap?

Een geregistreerd partnerschap is een officiële wettelijke relatievorm. Om dit partnerschap aan te gaan moet u ook met uw partner naar de burgerlijke stand en uw handtekening onder een officieel document zetten. Net als bij trouwen. De rechten en plichten van mensen die een geregistreerd partnerschap hebben zijn bijna gelijk aan die van getrouwden. Voor pensioen is dit ook zo. Een geregistreerd partnerschap is dus niet hetzelfde als samenwonen. Ook niet als er bij de notaris een samenlevingsovereenkomst is gemaakt.

Wat moet ik doen?

U moet uw huwelijk of geregistreerd partnerschap direct melden aan ons pensioenfonds. Uw partner krijgt dan automatisch recht op partnerpensioen als u overlijdt terwijl u nog in dienst bent bij Transavia.

Wilt u meer informatie?

Hieronder vindt u meer informatie over wanneer sprake is van een geregistreerd partnerschap. Meer informatie over het partnerpensioen bij uw overlijden kunt u vinden in  Wat als ik kom te overlijden?. Meer informatie over wat er met uw pensioenen gebeurt mocht uw relatie worden beëindigd, vindt u in ‘Wat als ik ga scheiden?’. Woont u ongehuwd en ongeregistreerd samen? En wilt u meer weten wat dat betekent voor uw pensioen? Leest u dan de informatie in de rubriek Wat als ik ga samenwonen?.

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie over de pensioenregeling? U kunt terecht bij het secretariaat van ons pensioenfonds SPTGC (secretariaatSPTGC@transavia.com).